czekolada MLECZNA 31,5 % (cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, MLEKO odtłuszczone w proszku, MASŁO odwodnione, emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina)
cukier
olej palmowy
mąka PSZENNA
ORZECHY LASKOWE (10,8 %)
MLEKO odtłuszczone w proszku (8,5 %)
MLEKO pełne w proszku (5,5 %)
czekolada 1,5 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
emulgator: lecytyny (SOJA)
substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu)
sól
wanilina
Składniki mleka: 19,5 %
| | Średnia wartość odżywcza 100 g | Średnia wartość odżywcza baton (21,5 g) |
| Wartość energetyczna (energia) (kJ / kcal) |
2384/572 |
510/122 |
| Tłuszcz (g) |
37,3 |
8 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
17,3 |
3,7 |
| Węglowodany (g) |
49,5 |
10,6 |
| w tym cukry (g) |
41,2 |
8,9 |
| Białko (g) |
8,6 |
1,8 |
| Sól (g) |
0,272 |
0,058 |
| | na 100g | | Średnia wartość odżywcza baton (21,5 g) |
| Wartość energetyczna (kcal) |
572 |
|
122 |
| Wartość energetyczna (kJ) |
2384 |
|
510 |
| Tłuszcz (g) |
37.3 |
|
8 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
17.3 |
|
3.7 |
| Węglowodany (g) |
49.5 |
|
10.6 |
| w tym cukry (g) |
41.2 |
|
8.9 |
| Białko (g) |
8.6 |
|
1.8 |
| Sól (g) |
0.272 |
|
0.058 |
| | Średnia wartość odżywcza 100 g | | Średnia wartość odżywcza baton (21,5 g) | |
| Wartość energetyczna |
572 kcal |
|
122 kcal |
|
| Wartość energetyczna |
2384 kJ |
|
510 kJ |
|
| Tłuszcz |
37.3 g |
|
8 g |
|
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
17.3 g |
|
3.7 g |
|
| Węglowodany |
49.5 g |
|
10.6 g |
|
| w tym cukry |
41.2 g |
|
8.9 g |
|
| Białko |
8.6 g |
|
1.8 g |
|
| Sól |
0.272 g |
|
0.058 g |
|