mąka pszenna
masa jajowa pasteryzowana
cukier
cukier inwertowany
skrobia ziemniaczana
emulgatory: E 471, E 475, E 477
| Na 100 g | Na 1 porcję** | % RWS* dla 1 porcji |
Wartość energetyczna |
1605 kJ |
160 kJ |
2% |
Wartość energetyczna |
379 kcal |
38 kcal |
2% |
Tłuszcz |
4,5 g |
<0,5 g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g |
0,1 g |
1% |
Węglowodany |
73 g |
7,3 g |
3% |
w tym cukry |
37 g |
3,7 g |
4% |
Błonnik |
1,3 g |
<0,5 g |
- |
Białko |
11 g |
1,1 g |
2% |
Sól |
0,16 g |
0,02 g |
0% |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
|
|
|
Opakowanie zawiera 12 sugerowanych porcji** (1 porcja - 4 biszkopty ≈ 10 g). |
|
|
|
| na 100g | | Na 1 porcję** |
Wartość energetyczna (kJ) |
1605 |
|
160 |
Wartość energetyczna (kcal) |
379 |
|
38 |
Tłuszcz (g) |
4.5 |
|
<0.5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
1.4 |
|
0.1 |
Węglowodany (g) |
73 |
|
7.3 |
w tym cukry (g) |
37 |
|
3.7 |
Błonnik (g) |
1.3 |
|
<0.5 |
Białko (g) |
11 |
|
1.1 |
Sól (g) |
0.16 |
|
0.02 |