mąka PSZENNA
cukier
olej palmowy
olej rzepakowy
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4,5%
skrobia PSZENNA
syrop glukozowo-fruktozowy
substancje spulchniające (węglany potasu, węglany amonu, węglany sodu)
sól
emulgatory (lecytyna SOJOWA, lecytyna słonecznikowa)
aromat
| | 100 g | 1 ciastko (11 g) | %**/ 1 ciastko (11 g) |
| Wartość energetyczna |
1990 kJ |
219 kJ |
3% |
| Wartość energetyczna |
474 kcal |
52 kcal |
3% |
| Tłuszcz |
19,0 g |
2,1 g |
3% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,2 g |
0,6 g |
3% |
| Węglowodany |
68 g |
7,5 g |
3% |
| w tym cukry |
38 g |
4,2 g |
5% |
| Błonnik |
2,7 g |
0,3 g |
- |
| Białko |
5,4 g |
0,6 g |
1% |
| Sól |
0,74 g |
0,08 g |
1% |
| *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
| | na 100g | | 1 ciastko (11 g) |
| Wartość energetyczna (kJ) |
1990 |
|
219 |
| Wartość energetyczna (kcal) |
474 |
|
52 |
| Tłuszcz (g) |
19 |
|
2.1 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
5.2 |
|
0.6 |
| Węglowodany (g) |
68 |
|
7.5 |
| w tym cukry (g) |
38 |
|
4.2 |
| Błonnik (g) |
2.7 |
|
0.3 |
| Białko (g) |
5.4 |
|
0.6 |
| Sól (g) |
0.74 |
|
0.08 |