zboża 61,5 % [mąka pszenna 41,4 %, zboża pełnoziarniste 20,1 % (płatki owsiane 12,3 %, mąka pszenna pełnoziarnista 3,2 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 2,6 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %, mąka żytnia pełnoziarnista 1% )]
cukier
olej rzepakowy
kawałki czekolady 3 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea w zmiennych proporcjach), dekstroza, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny sojowe)]
kawałki orzechów laskowych 2,5 %
miód 2 %
składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne)
substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu)
sól
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
emulgator (lecytyny sojowe)
aromaty
Może zawierać jaja, mleko.
| Wartość odżywcza 100 g | %** / 100 g | Wartość odżywcza 1 ciastko (12,5 g) | %* / 1 ciastko (12,5 g) |
Wartość energetyczna |
1874 kJ |
|
234 kJ |
3 % |
Wartość energetyczna |
446 kcal |
|
56 kcal |
3 % |
Tłuszcz |
15 g |
|
1,9 g |
3 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,8 g |
|
0,2 g |
1 % |
Węglowodany*** |
67 g |
|
8,4 g |
3 % |
w tym cukry |
26 g |
|
3,3 g |
4 % |
w tym skrobia |
41 g |
|
5,1 g |
- |
Błonnik |
4,3 g |
|
0,5 g |
- |
Białko |
7,5 g |
|
0,9 g |
2 % |
Sól |
0,89 g |
|
0,11 g |
2 % |
|
100 g |
%** / 100 g |
12,5 g |
%** / 12,5 g |
Wapń |
293 mg |
37 % |
37 mg |
5 % |
Magnez |
144 mg |
38 % |
18 mg |
5 % |
Żelazo |
5,2 mg |
37 % |
0,65 mg |
5 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
|
** Referencyjne wartości spożycia. |
|
|
|
|
***100 g produktu zawiera co najmniej 15 g skrobi wolno trawionej. |
|
|
|
|
1 ciastko = 12,5 g. Opakowanie zawiera 6 x 4 ciastka. |
|
|
|
|
| na 100g | | Wartość odżywcza 1 ciastko (12,5 g) |
Wartość energetyczna (kJ) |
1874 |
|
234 |
Wartość energetyczna (kcal) |
446 |
|
56 |
Tłuszcz (g) |
15 |
|
1.9 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
1.8 |
|
0.2 |
Węglowodany (g) |
67 |
|
8.4 |
w tym cukry (g) |
26 |
|
3.3 |
w tym skrobia (g) |
41 |
|
5.1 |
Błonnik (g) |
4.3 |
|
0.5 |
Białko (g) |
7.5 |
|
0.9 |
Sól (g) |
0.89 |
|
0.11 |
Wapń (mg) |
293 |
|
37 |
Żelazo (mg) |
5.2 |
|
0.65 |
Magnez (mg) |
144 |
|
18 |
| Wartość odżywcza 100 g | % / 100 g | Wartość odżywcza 1 ciastko (12,5 g) | % / 1 ciastko (12,5 g) |
Wartość energetyczna |
1874 kJ |
|
234 kJ |
3% |
Wartość energetyczna |
446 kcal |
|
56 kcal |
3% |
Tłuszcz |
15 g |
|
1.9 g |
3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1.8 g |
|
0.2 g |
1% |
Węglowodany |
67 g |
|
8.4 g |
3% |
w tym cukry |
26 g |
|
3.3 g |
4% |
w tym skrobia |
41 g |
|
5.1 g |
|
Błonnik |
4.3 g |
|
0.5 g |
|
Białko |
7.5 g |
|
0.9 g |
2% |
Sól |
0.89 g |
|
0.11 g |
2% |
Wapń |
293 mg |
37% |
37 mg |
5% |
Żelazo |
5.2 mg |
37% |
0.65 mg |
5% |
Magnez |
144 mg |
38% |
18 mg |
5% |
100 g produktu zawiera co najmniej 15 g skrobi wolno trawionej. 1 ciastko = 12,5 g. Opakowanie zawiera 6 x 4 ciastka.