cukier
orzechy laskowe (23%)
miazga kakaowa
tłuszcz kakaowy
odtłuszczone mleko w proszku
serwatka w proszku (z mleka)
tłuszcze roślinne (palmowy, shea)
tłuszcz mleczny
emulgatory (lecytyny sojowe, E 476, lecytyny słonecznikowe)
aromat
Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 25%
Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
Może zawierać inne orzechy oraz pszenicę.
| | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 16,7 g | %* / 16,7 g |
| Wartość energetyczna |
2335 kJ |
390 kJ |
5% |
| Wartość energetyczna |
560 kcal |
94 kcal |
5% |
| Tłuszcz |
36 g |
6,1 g |
9% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
14 g |
2,4 g |
12% |
| Węglowodany |
48 g |
8,1 g |
3% |
| w tym cukry |
47 g |
7,8 g |
9% |
| Błonnik |
3,9 g |
0,6 g |
- |
| Białko |
7,8 g |
1,3 g |
3% |
| Sól |
0,28 g |
0,05 g |
1% |
| * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
| Opakowanie zawiera 6 x 16,7 g. |
|
|
|
| | na 100g | | Wartosc odzywcza 16,7 g |
| Wartość energetyczna (kJ) |
2335 |
|
390 |
| Wartość energetyczna (kcal) |
560 |
|
94 |
| Tłuszcz (g) |
36 |
|
6.1 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
14 |
|
2.4 |
| Węglowodany (g) |
48 |
|
8.1 |
| w tym cukry (g) |
47 |
|
7.8 |
| Błonnik (g) |
3.9 |
|
0.6 |
| Białko (g) |
7.8 |
|
1.3 |
| Sól (g) |
0.28 |
|
0.05 |
| | Wartosc odzywcza 100 g | | Wartosc odzywcza 16,7 g | % / 16,7 g |
| Wartość energetyczna |
2335 kJ |
|
390 kJ |
5% |
| Wartość energetyczna |
560 kcal |
|
94 kcal |
5% |
| Tłuszcz |
36 g |
|
6.1 g |
9% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
14 g |
|
2.4 g |
12% |
| Węglowodany |
48 g |
|
8.1 g |
3% |
| w tym cukry |
47 g |
|
7.8 g |
9% |
| Błonnik |
3.9 g |
|
0.6 g |
|
| Białko |
7.8 g |
|
1.3 g |
3% |
| Sól |
0.28 g |
|
0.05 g |
1% |
Opakowanie zawiera 6 x 16,7 g.