mąka pszenna
olej palmowy
cukier
serwatka w proszku (z mleka)
syrop glukozowo-fruktozowy
masło (z mleka) (1,2%)
sól
substancje spulchniające: węglany sodu i difosforany
mleko w proszku odtłuszczone
aromat
skrobia (pszenica)
emulgator: lecytyny
Na tej linii produkcyjnej są też używane
jaja,
migdały i
orzechy laskowe.
| na 100 g | na porcję: 4 sztuki ok. 34 g | RWS* na porcję |
Wartość energetyczna |
2024 kJ/483 kcal |
680 kJ/162 kcal |
8% |
Tłuszcz |
21 g |
7,1 g |
10% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
10 g |
3,4 g |
17% |
Węglowodany |
65 g |
22 g |
8% |
w tym cukry |
19 g |
6,4 g |
7% |
Białko |
8,1 g |
2,7 g |
5% |
Sól |
0,97 g |
0,33 g |
5% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
|
|
|
Opakowanie zawiera ok. 6 porcji. |
|
|
|
| na 100g | | na porcję: 4 sztuki ok. 34 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
2024 |
|
680 |
Wartość energetyczna (kcal) |
483 |
|
162 |
Tłuszcz (g) |
21 |
|
7.1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
10 |
|
3.4 |
Węglowodany (g) |
65 |
|
22 |
w tym cukry (g) |
19 |
|
6.4 |
Białko (g) |
8.1 |
|
2.7 |
Sól (g) |
0.97 |
|
0.33 |