mąka pszenna
cukier
tłuszcze roślinne (palmowy, shea)
wiórki kokosowe 11 %
miazga kakaowa
tłuszcz kakaowy
odtłuszczone mleko w proszku
serwatka w proszku (z mleka)
syrop glukozowo-fruktozowy
tłuszcz mleczny
jaja w proszku
substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu, difosforany)
emulgatory (lecytyny sojowe, stearoilomleczan sodu, E 476)
sól
laktoza (z mleka)
pełne mleko w proszku
aromaty
Może zawierać nasiona sezamu i orzechy.
| | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 24,2 g (2 ciastka) | %* / 24,2 g (2 ciastka) |
| Wartość energetyczna |
2171 kJ / 519 kcal |
525 kJ / 126 kcal |
6 % |
| Tłuszcz |
28 g |
6,8 g |
10 % |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
18 g |
4,3 g |
22 % |
| Węglowodany |
58 g |
14 g |
5 % |
| w tym cukry |
32 g |
7,7 g |
9 % |
| Błonnik |
4,1 g |
1,0 g |
- |
| Białko |
6,6 g |
1,6 g |
3 % |
| Sól |
0,48 g |
0,12 g |
2 % |
| 1 porcja = 2 ciastka (≈24,2 g). |
|
|
|
| Opakowanie zawiera około 6 porcji. |
|
|
|
| * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
| | na 100g | | Wartość odżywcza 24,2 g (2 ciastka) |
| Wartość energetyczna (kJ) |
2171 |
|
525 |
| Wartość energetyczna (kcal) |
519 |
|
126 |
| Tłuszcz (g) |
28 |
|
6.8 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
18 |
|
4.3 |
| Węglowodany (g) |
58 |
|
14 |
| w tym cukry (g) |
32 |
|
7.7 |
| Błonnik (g) |
4.1 |
|
1 |
| Białko (g) |
6.6 |
|
1.6 |
| Sól (g) |
0.48 |
|
0.12 |
| | Wartość odżywcza 100 g | | Wartość odżywcza 24,2 g (2 ciastka) | % / 24,2 g (2 ciastka) |
| Wartość energetyczna |
2171 kJ |
|
525 kJ |
6% |
| Wartość energetyczna |
519 kcal |
|
126 kcal |
6% |
| Tłuszcz |
28 g |
|
6.8 g |
10% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
18 g |
|
4.3 g |
22% |
| Węglowodany |
58 g |
|
14 g |
5% |
| w tym cukry |
32 g |
|
7.7 g |
9% |
| Błonnik |
4.1 g |
|
1 g |
|
| Białko |
6.6 g |
|
1.6 g |
3% |
| Sól |
0.48 g |
|
0.12 g |
2% |
1 porcja = 2 ciastka (≈24,2 g). Opakowanie zawiera około 6 porcji.