cukier
mąka pszenna
olej palmowy
serwatka w poszku (z mleka)
tłuszcz kakaowy
odtłuszczone mleko w proszku
miazga kakaowa
kakao w proszku obniżonej zawartości tłuszczu
tłuszcz mleczny
skrobia ziemniaczana
olej rzepakowy
emulgatory (lecytyna sojowa, E 476)
pasta z orzechów laskowych
substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu)
aromaty
sól
| na 100 g | na 1 wafel (50 g) | %*/ 1 wafel (50 g) |
Wartość energetyczna |
2200 kJ |
1100 kJ |
13 % |
|
525 kcal |
265 kcal |
|
Tłuszcz |
28,5 g |
14,0 g |
20 % |
w tym kwasy |
|
|
|
tłuszczowe nasycone |
15,0 g |
7,6 g |
38 % |
Węglowodany |
59,5 g |
30,0 g |
12 % |
w tym cukry |
39,5 g |
20,0 g |
22 % |
Błonnik |
2,5 g |
1,3 g |
- |
Białko |
6,4 g |
3,2 g |
6 % |
Sól |
0,43 g |
0,21 g |
4 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
|
|
|
| na 100g | | na 1 wafel (50 g) |
Wartość energetyczna (kJ) |
2200 |
|
1100 |
Wartość energetyczna (kcal) |
525 |
|
265 |
Tłuszcz (g) |
28.5 |
|
14 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
15 |
|
7.6 |
Węglowodany (g) |
59.5 |
|
30 |
w tym cukry (g) |
39.5 |
|
20 |
Błonnik (g) |
2.5 |
|
1.3 |
Białko (g) |
6.4 |
|
3.2 |
Sól (g) |
0.43 |
|
0.21 |