Masa z białego maku przeznaczona jest do szybkiego przyrządzania wszelkich wyrobów domowych, takich jak makowce, torty, strucle, łazanki.
Można ją również wykorzystać do rogalików, bułeczek i ciasteczek.
Skład: woda, cukier, mak biały 21%, bakalie (kandyzowane skórki pomarańczowe, suszone morele 2,8%), skrobia modyfikowana, mąka pszenna, błonnik bambusowy, syrop glukozowo - fruktozowy, mąka ryżowa, aromat, regulator kwasowości kwas cytrynowy, substancje konserwujące sorbinian potasu, dwutlenek siarki.
Produkt sterylizowany.
Produkt może zawierać: nasiona sezamu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 72 godzin
Nieznaczna ilość płynu na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym
Opakowanie: puszka
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1000 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 28,0 g
w tym cukry 28,0 g
Błonnik 8,0 g
Białko 5,5 g
Sól 0,04 g