woda
soki owocowe odtworzone z zagęszczonych soków (15%): białe winogrono, mango, gujawa, jabłko, ananas, owoce passiflory, morela, brzoskwinia, pomarańcza, cytryna
cukier
syrop glukozowy
dwutlenek węgla
kwas: kwas cytrynowy
tauryna (0,4%)
regulatory kwasowości: cytryniany potasu, cytryniany sodu
aromaty
maltodekstryna
substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu
kofeina (0,03%)
witaminy: niacyna, witamina B6, ryboflawina, witamina B12
stabilizatory: guma ksantanowa, alginian sodu
substancja słodząca: sukraloza
L-winian L-karnityny (0,004%)
chlorek sodu
inozytol (0,002%)
barwnik: karoteny
oleje roślinne: orzech kokosowy, nasiona rzepaku
skrobia modyfikowana
| W 100 ml | W 500 ml (%*) |
Energia |
211 kJ (49 kcal) |
1055 kJ (245 kcal) (13%) |
Węglowodany |
12 g |
62 g (24%) |
w tym cukry |
12 g |
58 g (64%) |
Sól |
0,04 g |
0,20 g (3%) |
Zawiera znikome ilości tłuszczu, kwasów tłuszczowych nasyconych, białka |
|
|
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |
|
|
Witaminy |
W 100 ml (%**) |
W 500 ml (%**) |
Ryboflawina |
0,70 mg (50%) |
3,5 mg (250%) |
Niacyna |
8,5 mg (53%) |
43 mg (266%) |
Witamina B6 |
0,80 mg (57%) |
4,0 mg (286%) |
Witamina B12 |
2,5 µg (100%) |
13 µg (500%) |
**Dzienne referencyjne wartości spożycia |
|
|
| na 100ml | | W 500 ml |
Wartość energetyczna (kJ) |
211 |
|
1055 |
Wartość energetyczna (kcal) |
49 |
|
245 |
Węglowodany (g) |
12 |
|
62 |
w tym cukry (g) |
12 |
|
58 |
Sól (g) |
0.04 |
|
0.2 |
Ryboflawina (B2) (mg) |
0.7 |
|
3.5 |
Niacyna (B3) (mg) |
8.5 |
|
43 |
Witamina B6 (mg) |
0.8 |
|
4 |
Witamina B12 (µg) |
2.5 |
|
13 |