Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Doskonały do sajgonek, pierożków i przekąsek.
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Smażone sajgonki
Nadzienie na 8-10 sajgonek
1. 2 grzyby Mun Tao Tao moczyć w gorącej wodzie. Po 20 minutach odcedzić, odkroić nóżki i pokroić kapelusze w paski.
2. 20 g makaronu chińskiego Tao Tao wrzucić do wrzątku i zostawić pod przykryciem. Po 3 min odcedzić, pokroić na paski o długości około 5 cm.
3. Drobno pokroić małą marchew, pół cebuli i 1 liść kapusty pekińskiej. Wymieszać i dodać 100 g mielonego mięsa, jajko, 5 kiełków fasoli mung Tao Tao, 1 łyżkę sosu sojowego.
4. Wszystko wymieszać i przyprawić pieprzem.
Sposób przyrządzania
1. Pojedynczy placek zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę aż zmięknie.
2. Na placek nałożyć 1 łyżkę stołową nadzienia i zawinąć w sposób pokazany na obrazkach na opakowaniu.
3. Sajgonki smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru.
Sposób zawijania:
1. Połóż nadzienie na placek.
2. Przykryj nadzienie i zagnij rogi.
3. Zawin sajgonkę.