Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Quesadillas z kurczakiem i warzywami
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka,
- 1 czerwona i zielona papryka,
- 2 czerwone cebule,
- 8 suszonych pomidorów,
- 1 łyżeczka kaparów,
- 200 g tartego sera do pizzy,
- 8 placków tortilli,
- 100 g kwaśnej śmietany,
- 4 łyżki oleju rzepakowego,
- 1 pęczek kolendry,
- 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat
- 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni meksykańskiej Prymat
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić na nieduże kawałki, zamarynować w oleju połączonym z musztardą i przyprawą do dań kuchni meksykańskiej. Cebule pokroić w pióra, papryki w paski. Zamarynowanego kurczaka smażyć na rozgrzanej patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i paprykę. Na czterech plackach tortilli ułożyć mięso, podsmażone warzywa, pokrojone w paski suszone pomidory, posiekane kapary. Posypać serem i każdą porcję przykryć plackiem. Smażyć na suchej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki. Podawać z ulubionymi sosami, kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą.