Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Smażony ser - przepis wykonania
Składniki:
- 4 kawałki sera pleśniowego (typu camembert),
- 100 ml oleju,
- orzechy włoskie,
- 4 łyżeczki Grill ser Prymat.
Sos:
- 180 g cukru trzcinowego,
- 350 g świeżej żurawiny,
- 250 ml wody,
- Do smaku: Pieprz czarny mielony, Sól drobnoziarnista Prymat.
Przygotowanie:
Wymieszaj olej z przyprawą Grill Ser Prymat i posmaruj nią dokładnie ser. Owiń go w folię aluminiową i odłóż na 1 godz. W międzyczasie nalej wody do garnka i rozpuść cukier. Doprowadź do wrzenia i wrzuć umytą żurawinę. Gdy owoce zaczną pękać, obniż temperaturę i gotuj jeszcze przez 10 min. mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zawinęty ser ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez 5-10 min. z każdej strony. Podawaj z sosem żurawinowym i orzechami włoskimi.