Prymat Kwas cytrynowy 20 g
Kwas cytrynowy to wysokiej jakości dodatek spożywczy powszechnie wykorzystywany w kuchni, szczególnie jako regulator kwasowości. Jest również nieoceniony jako środek czystości, który usuwa osad z kamienia w czajniku.
Doradcasmaku.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zastosowanie:
Polecany jako dodatek wzmacniający smak konfitur, galaretek oraz innych deserów. Stosuje się go również do sałatek owocowych, zakwaszania zup oraz soków przygotowywanych z mało kwaśnych owoców.
Sposób użycia:
Kwas cytrynowy zastępuje sok z cytryny w napojach, potrawach i przetworach. Należy go używać według własnych preferencji smakowych.
rady:
1. Podczas przygotowywania domowej konfitury, do owoców możemy dodać kwas cytrynowy zamiast alkoholu. Konfitury będą dzięki temu odpowiednie dla dzieci.
2. Dodając kwas cytrynowy w trakcie przygotowywania sorbetu, uzyskamy bardziej wyrazisty smak owoców.
3. Aby pokrojone jabłka i gruszki, których używamy do ciast lub pieczonych mięs, nie ściemniały, wystarczy zanurzyć je w wodzie z dodatkiem kwasu cytrynowego.
Zalecenia dla alergików
- Seler - Może zawierać
- Zboża zawierające gluten - Może zawierać
- Jaja - Może zawierać
- Mleko - Może zawierać
- Gorczyca - Może zawierać
- Orzeszki ziemne - Może zawierać
- Sezam - Może zawierać
- Soja - Może zawierać
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Opakowanie
Rozmiar opakowania: 20 g
Waga brutto: 23g