Pulpa mango, produkowana z miąższu tych egzotycznych owoców, ma kremową konsystencję i piękny, złocisty kolor.
Bogata w witaminy pulpa z mango idealnie nadaje się do sałatek owocowych, ciast i lodów. Podstawa orientalnych koktajli – szczególnie indyjskiego koktajlu mango lassi (napój na bazie jogurtu, wody i miąższu z mango.
Idealna dla wegan.
Skład: pulpa z mango, regulator kwasowości kwas cytrynowy. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt pasteryzowany.
Masa netto: 850g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Po otwarciu przechowywać w lodówce, w niemetalowym opakowaniu do 72 godzin.
Opakowanie: puszka.
Wyprodukowano w Indiach.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 364 kJ / 87 kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 21,0 g
w tym cukry 18,0 g
Błonnik 0,5 g
Białko 0,5 g
Sól 0,07 g