Masz ochotę na łyżkę Orientu? Ugotowaliśmy dla Ciebie zupę tajską – na mięsie z kurczaka, z bogactwem warzyw, trawą cytrynową, z wyczuwalną nutą kokosową. Dodaliśmy do niej aromatyczne przyprawy, pastę curry i sos rybny. Wystarczy podgrzać i można jeść!
Sposoby przygotowania:
W garnku 2-3 minuty
W mikrofali 3-4 minuty (750W)
Bez konserwantów.
Bez barwników.
Składniki: woda, warzywa (marchew 13 %, papryka 3%, cebula, kukurydza 2 %, por 2 %, pędy bambusa), ekstrakt z kokosa 8 %, mięso z kurczaka 3 %, olej rzepakowy, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, sól, trawa cytrynowa 1,4 %, skrobia modyfikowana, cukier, pasta curry zielona 0,3 % (zielona papryka chilli, trawa cytrynowa, czosnek, sól, galangal, pasta z krewetek, skórka z limonki kaffir, przyprawy), liscie limonki kaffir, przyprawy (w tym: kolendra, imbir), koncentrat soku z cytryny w proszku, przeciwutleniacz: askorbinian sodu.
Wartość odżywcza w/ per/ pro 100 g
Wartość energetyczna 257 kJ / 62 kcal
Tłuszcz 3,8 g
- w tym kwasy nasycone 1,5 g
Węglowodany 5,0 g
- w tym cukry 2,4 g
Błonnik 0,9 g
Białko 1,4 g
Sól 1,3 g