biała czekolada 28 % (tłuszcz kakaowy, cukier, MLEKO odtłuszczone w proszku, MASŁO odwodnione, emulgator: lecytyny (SOJA): wanilina)
cukier
olej palmowy
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku (8,5 %)
MLEKO pełne w proszku (5,5 %)
ORZECHY LASKOWE (5 %)
SERWATKA w proszku
skrobia PSZENNA
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
olej słonecznikowy
białka MLEKA
emulgator: lecytyny (SOJA)
substancje spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu)
aromaty
sól
Składniki mleka: 21,5 %
| Średnia wartość odżywcza 100 g | Średnia wartość odżywcza sztuka (19,5 g) | %sztuka |
Wartość energetyczna (energia) (kJ/kcal) |
2380/571 |
465/111 |
6 |
Tłuszcz (g) |
35,9 |
7 |
10 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
16,8 |
3,3 |
17 |
Węglowodany (g) |
53 |
10,3 |
4 |
w tym cukry (g) |
43,9 |
8,6 |
10 |
Białko (g) |
8,5 |
1,7 |
3 |
Sól (g) |
0,330 |
0,064 |
1 |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) |
|
|
|
| na 100g | | Średnia wartość odżywcza sztuka (19,5 g) |
Wartość energetyczna (kJ) |
2380 |
|
465 |
Wartość energetyczna (kcal) |
571 |
|
111 |
Tłuszcz (g) |
35.9 |
|
7 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
16.8 |
|
3.3 |
Węglowodany (g) |
53 |
|
10.3 |
w tym cukry (g) |
43.9 |
|
8.6 |
Białko (g) |
8.5 |
|
1.7 |
Sól (g) |
0.33 |
|
0.064 |
| Średnia wartość odżywcza 100 g | | Średnia wartość odżywcza sztuka (19,5 g) | %sztuka |
Wartość energetyczna |
2380 kJ |
|
465 kJ |
6% |
Wartość energetyczna |
571 kcal |
|
111 kcal |
6% |
Tłuszcz |
35.9 g |
|
7 g |
10% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
16.8 g |
|
3.3 g |
17% |
Węglowodany |
53 g |
|
10.3 g |
4% |
w tym cukry |
43.9 g |
|
8.6 g |
10% |
Białko |
8.5 g |
|
1.7 g |
3% |
Sól |
0.33 g |
|
0.064 g |
1% |