syrop glukozowo-fruktozowy
cukier
czekolada 15 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcze roślinne (shea, palmowy, w zmiennych proporcjach), emulgatory (lecytyny sojowe, E 476), aromat]
mąka pszenna
jaja
woda
skrobia ziemniaczana
substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)
olej rzepakowy
regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytryniany sodu)
substancja żelująca (pektyny)
zagęszczony sok malinowy 0,3 %
barwniki (E 120, karoteny)
aromaty
sól
substancja spulchniająca (węglany amonu)
emulgator (E 471)
odtłuszczone mleko w proszku
Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 2 ciastka (29,4 g) | %** / 2 ciastka (29,4 g) |
Wartość energetyczna |
1512 kJ / 358 kcal |
444 kJ / 105 kcal |
5 % |
Tłuszcz |
7,1 g |
2,1 g |
3 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,3 g |
1,0 g |
5 % |
Węglowodany |
70 g |
20 g |
8 % |
w tym cukry |
50 g |
15 g |
16 % |
Błonnik |
1,3 g |
0,4 g |
- |
Białko |
3,3 g |
1,0 g |
2 % |
Sól |
0,25 g |
0,07 g |
1 % |
** Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
1 porcja = 29,4 g. Opakowanie zawiera 5 porcji. |
|
|
|
| na 100g | | Wartość odżywcza 2 ciastka (29,4 g) |
Wartość energetyczna (kJ) |
1512 |
|
444 |
Wartość energetyczna (kcal) |
358 |
|
105 |
Tłuszcz (g) |
7.1 |
|
2.1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
3.3 |
|
1 |
Węglowodany (g) |
70 |
|
20 |
w tym cukry (g) |
50 |
|
15 |
Błonnik (g) |
1.3 |
|
0.4 |
Białko (g) |
3.3 |
|
1 |
Sól (g) |
0.25 |
|
0.07 |
| Wartość odżywcza 100 g | | Wartość odżywcza 2 ciastka (29,4 g) | % / 2 ciastka (29,4 g) |
Wartość energetyczna |
1512 kJ |
|
444 kJ |
5% |
Wartość energetyczna |
358 kcal |
|
105 kcal |
5% |
Tłuszcz |
7.1 g |
|
2.1 g |
3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3.3 g |
|
1 g |
5% |
Węglowodany |
70 g |
|
20 g |
8% |
w tym cukry |
50 g |
|
15 g |
16% |
Błonnik |
1.3 g |
|
0.4 g |
|
Białko |
3.3 g |
|
1 g |
2% |
Sól |
0.25 g |
|
0.07 g |
1% |
Opakowanie zawiera 5 porcji.