syrop glukozowo-fruktozowy
cukier
czekolada 15% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcze roślinne (palmowy, shea) w zmiennych proporcjach, emulgatory (lecytyna sojowa, E 476), aromat]
mąka pszenna
jaja
woda
skrobia ziemniaczana
zagęszczony sok wiśniowy 1,5%
substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)
olej rzepakowy
substancja żelująca (pektyny)
regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytryniany sodu)
barwnik (koszenila, karoteny)
aromaty
sól
substancja spulchniająca (węglany amonu)
emulgator (E 471)
Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
Może zawierać mleko i orzechy.
| 100 g | 14,7 g | %* / 14,7 g |
Wartość energetyczna |
1520 kJ / 360 kcal |
223 kJ / 53 kcal |
3% |
Tłuszcz |
7,0 g |
1,0 g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,3 g |
0,5 g |
2% |
Węglowodany |
70 g |
10 g |
4% |
w tym cukry |
50 g |
7,4 g |
8% |
Błonnik |
1,7 g |
0,2 g |
- |
Białko |
3,2 g |
0,5 g |
1% |
Sól |
0,21 g |
0,03 g |
1% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
1 ciastko = 14,7 g; 10 ciastek w opakowaniu. |
|
|
|
| na 100g | | 14,7 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
1520 |
|
223 |
Wartość energetyczna (kcal) |
360 |
|
53 |
Tłuszcz (g) |
7 |
|
1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
3.3 |
|
0.5 |
Węglowodany (g) |
70 |
|
10 |
w tym cukry (g) |
50 |
|
7.4 |
Błonnik (g) |
1.7 |
|
0.3 |
Białko (g) |
3.2 |
|
0.5 |
Sól (g) |
0.21 |
|
0.03 |