cukier
tłuszcz kakaowy
miazga kakaowa
mleko pełne w proszku
tłuszcze roślinne (palmowy, shea)
orzechy laskowe (3,8%)
migdały (3,4%)
pełnotłuste mleko w proszku
odtłuszczone mleko w proszku
laktoza (z mleka)
maślanka w proszku (z mleka)
tłuszcz mleczny
dekstroza
kakao niskotłuszczowe
fruktoza
emulgator: lecytyny (soja)
syrop glukozowy
syrop z cukru inwertowanego
kawa
aromaty
sól
Czekolada mleczna z nadzieniem nugatowym: masa kakaowa minimum 32%; czekolada śmietankowa: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna z orzechami i migdałami: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna z nadzieniem pralinowym: masa kakaowa minimum 32%; czekolada mleczna deserowa: masa kakaowa minimum 45%; czekolada deserowa z nadzieniem marcepanowym: masa kakaowa minimum 50%; czekolada deserowa z musem czekoladowym: masa kakaowa minimum 50%; biała czekolada i czekolada kawowo-śmietankowa: czekolada śmietankowa: masa kakaowa minimum 32%; biała czekolada: masa kakaowa minimum 28%
Wszystkie rodzaje mogą zawierać także orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne, inne orzechy oraz jaja.
| Na 100 g |
Wartość energetyczna |
2346 kJ/563 kcal |
Tłuszcz |
36,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
19,9 g |
Węglowodany |
49,9 g |
w tym cukry |
48,0 g |
Białko |
7,8 g |
Sól |
0,17 g |
| na 100g | | |
Wartość energetyczna (kJ) |
2346 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) |
563 |
|
|
Tłuszcz (g) |
36.1 |
|
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
19.9 |
|
|
Węglowodany (g) |
49.9 |
|
|
w tym cukry (g) |
48 |
|
|
Białko (g) |
7.8 |
|
|
Sól (g) |
0.17 |
|
|
| na 100 | |
Wartość energetyczna |
2346 kJ |
|
Wartość energetyczna |
563 kcal |
|
Tłuszcz |
36.1 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
19.9 g |
|
Węglowodany |
49.9 g |
|
w tym cukry |
48 g |
|
Białko |
7.8 g |
|
Sól |
0.17 g |
|