cukier
olej palmowy
ORZECHY LASKOWE (13 %)
MLEKO odtłuszczone w proszku (8,7 %)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (7,4 %)
emulgator: lecytyny (SOJA)
wanilina
| Średnia wartość odżywcza 100 g | Średnia wartość odżywcza 1 porcja (15 g) | %* 15 g |
Wartość energetyczna (kJ/kcal) |
2252/539 |
336/80 |
4 |
Tłuszcz (g) |
30,9 |
4,6 |
7 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
10,6 |
1,6 |
8 |
Węglowodany (g) |
57,5 |
8,6 |
3 |
w tym cukry (g) |
56,3 |
8,4 |
9 |
Białko (g) |
6,3 |
0,9 |
2 |
Sól (g) |
0,107 |
0,016 |
0 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) |
|
|
|
| na 100g | | Średnia wartość odżywcza 1 porcja (15 g) |
Wartość energetyczna (kcal) |
539 |
|
80 |
Wartość energetyczna (kJ) |
2252 |
|
336 |
Tłuszcz (g) |
30.9 |
|
4.6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
10.6 |
|
1.6 |
Węglowodany (g) |
57.5 |
|
8.6 |
w tym cukry (g) |
56.3 |
|
8.4 |
Białko (g) |
6.3 |
|
0.9 |
Sól (g) |
0.107 |
|
0.016 |
| Średnia wartość odżywcza 100 g | | Średnia wartość odżywcza 1 porcja (15 g) | % 15 g |
Wartość energetyczna |
539 kcal |
|
80 kcal |
4% |
Wartość energetyczna |
2252 kJ |
|
336 kJ |
4% |
Tłuszcz |
30.9 g |
|
4.6 g |
7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
10.6 g |
|
1.6 g |
8% |
Węglowodany |
57.5 g |
|
8.6 g |
3% |
w tym cukry |
56.3 g |
|
8.4 g |
9% |
Białko |
6.3 g |
|
0.9 g |
2% |
Sól |
0.107 g |
|
0.016 g |
0% |