filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27: Morze Norweskie (II a), Morze Północne (IV a, b, c), Północne i Południowe Morze Celtyckie (VII g, h) Morze Irlandzkie (VII a) lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21: na zachód od nowej Szkocji) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie (FAO 27.llld)) (55% ryby przed sterylizacją)
sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (20%), cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, cebula suszona, substancja zagęszczająca: guma guar, ekstrakty przypraw (zawierają seler), naturalny aromat papryki
*H/L/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości: złowione w morzu włokiem pelagicznym
| | w 100 g produktu: |
| Wartość energetyczna: |
649 kJ / 156 kcal |
| Tłuszcz: |
10 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,2 g |
| Węglowodany: |
4,4 g |
| - w tym cukry: |
4,1 g |
| Białko: |
12 g |
| Sól: |
0,79 g |
| Kwasy tłuszczowe Omega-3: |
1,9 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): |
0,4 g |
| - w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): |
0,5 g |
| - w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): |
0,6 g |
| Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |
|
| | na 100g | | |
| Wartość energetyczna (kJ) |
649 |
|
|
| Wartość energetyczna (kcal) |
156 |
|
|
| Tłuszcz (g) |
10 |
|
|
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
2.2 |
|
|
| Węglowodany (g) |
4.4 |
|
|
| w tym cukry (g) |
4.1 |
|
|
| Białko (g) |
12 |
|
|
| Sól (g) |
0.79 |
|
|
| Kwasy tłuszczowe Omega 3 (g) |
1.9 |
|
|
| w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) |
0.6 |
|
|
| w tym EPA (kwas eikozapentaenowy) (g) |
0.5 |
|
|