szprot (Sprattus sprattus / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27. III d / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (55% ryby przed sterylizacją)
sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar; regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas cytrynowy; przyprawy, naturalny aromat papryki
| | w 100 g produktu: |
| Wartość energetyczna: |
547 kJ / 131 kcal |
| Tłuszcz: |
7,2 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
1,9 g |
| Węglowodany: |
4,5 g |
| - w tym cukry: |
3,6 g |
| Białko: |
12 g |
| Sól: |
1,1 g |
| Kwasy tłuszczowe Omega-3: |
1,3 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): |
0,3 g |
| - w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): |
0,4 g |
| - w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): |
0,6 g |
| Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |
|
| | na 100g | | |
| Wartość energetyczna (kJ) |
547 |
|
|
| Wartość energetyczna (kcal) |
131 |
|
|
| Tłuszcz (g) |
7.2 |
|
|
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
1.9 |
|
|
| Węglowodany (g) |
4.5 |
|
|
| w tym cukry (g) |
3.6 |
|
|
| Białko (g) |
12 |
|
|
| Sól (g) |
1.1 |
|
|
| Kwasy tłuszczowe Omega 3 (g) |
1.3 |
|
|
| w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) |
0.6 |
|
|
| w tym EPA (kwas eikozapentaenowy) (g) |
0.4 |
|
|