farsz rybny (34%, w tym 56% z łososia atlantyckiego Salmo salar / wyhodowane w akwakulturach norweskich i 44% z makreli atlantyckiej Scomber scombrus / obszar połowu: Północno-wschodni Atlantyk FAO* 27: Islandia (V a), na południowy zachód od Irlandii (VII j), zachód Szkocji (VI a) lub makreli kolias / Scomber japonicus / obszar połowu: Ocean Spokojny FAO* 61, 87)
cebula
pietruszka korzeń
woda
koncentrat pomidorowy
olej rzepakowy
cukier
błonnik pszenny
kasza manna (zawiera gluten)
sól
naturalny aromat papryki
przyprawy
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
*27/61/87 - w zależności od gatunku ryby i obszaru połowu: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym
| w 100 g produktu: |
wartość energetyczna: |
763 kJ / 184 kcal |
tłuszcz: |
13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,2 g |
węglowodany: |
8,8 g |
w tym cukry: |
6,7 g |
białko: |
7,0 g |
sól: |
0,87 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: |
1,9 g |
w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): |
0,8 g |
w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): |
0,4 g |
kwas dokozaheksaenowy (DHA): |
0,7 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |
|
| na 100g | | |
Wartość energetyczna (kJ) |
763 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) |
184 |
|
|
Tłuszcz (g) |
13 |
|
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
2.2 |
|
|
Węglowodany (g) |
8.8 |
|
|
w tym cukry (g) |
6.7 |
|
|
Białko (g) |
7 |
|
|
Sól (g) |
0.87 |
|
|
Kwasy tłuszczowe Omega 3 (g) |
1.9 |
|
|
w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) |
0.7 |
|
|
w tym EPA (kwas eikozapentaenowy) (g) |
0.4 |
|
|