filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27: Morze Norweskie (II a), Morze Północne (IV a, b, c), Północne i Południowe Morze Celtyckie (VII g, h), Morze Irlandzkie (VII a) K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21: na zachód od Nowej Szkocji) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO27.IIId) (60% ryby przed sterylizacją)
olej rzepakowy (38% przed sterylizacją)
sól
naturalny aromat papryki
*H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym
| w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: |
1402 kJ / 339 kcal |
Tłuszcz: |
31 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
3,9 g |
Węglowodany: |
0 g |
- w tym cukry: |
0 g |
Białko: |
15 g |
Sól: |
1,1 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: |
3,7 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): |
2,0 g |
- w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): |
0,7 g |
- w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): |
0,6 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |
|
| na 100g | | |
Wartość energetyczna (kJ) |
1402 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) |
339 |
|
|
Tłuszcz (g) |
31 |
|
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
3.9 |
|
|
Węglowodany (g) |
0 |
|
|
w tym cukry (g) |
0 |
|
|
Białko (g) |
15 |
|
|
Sól (g) |
1.1 |
|
|
Kwasy tłuszczowe Omega 3 (g) |
3.7 |
|
|
w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) |
0.6 |
|
|
w tym EPA (kwas eikozapentaenowy) (g) |
0.7 |
|
|