rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia (45%)
woda
zakwas (22%) (rozdrobnione ziarno żytnie, woda)
siemię lniane
płatki owsiane (2%)
mąka pszenna (1%)
sól
błonnik owsiany
drożdże
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Produkt może zawierać
sezam,
orzechy,
soję i
mleko.
| Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g | % RWS* na porcję |
wartość energetyczna |
840 kJ / 200 kcal |
596 kJ / 142 kcal |
7 % |
tłuszcz |
2,8 g |
2,0 g |
3 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,3 g |
1 % |
węglowodany |
33,4 g |
23,7 g |
9 % |
w tym cukry |
4,9 g |
3,5 g |
4 % |
błonnik |
8,8 g |
6,2 g |
- |
białko |
5,8 g |
4,1 g |
8 % |
sól |
1,3 g |
0,94 g |
16 % |
* % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |
|
|
|
Opakowanie zawiera 7 porcji. |
|
|
|
Informacja dla diabetyków 1 kromka to ok. 2,0 WW |
|
|
|
| na 100g | | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
840 |
|
596 |
Wartość energetyczna (kcal) |
200 |
|
142 |
Tłuszcz (g) |
2.8 |
|
2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
0.4 |
|
0.3 |
Węglowodany (g) |
33.4 |
|
23.7 |
w tym cukry (g) |
4.9 |
|
3.5 |
Błonnik (g) |
8.8 |
|
6.2 |
Białko (g) |
5.8 |
|
4.1 |
Sól (g) |
1.3 |
|
0.94 |
| Wartość odżywcza w 100 g | | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g | % RWS na porcję |
Wartość energetyczna |
840 kJ |
|
596 kJ |
7% |
Wartość energetyczna |
200 kcal |
|
142 kcal |
7% |
Tłuszcz |
2.8 g |
|
2 g |
3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0.4 g |
|
0.3 g |
1% |
Węglowodany |
33.4 g |
|
23.7 g |
9% |
w tym cukry |
4.9 g |
|
3.5 g |
4% |
Błonnik |
8.8 g |
|
6.2 g |
|
Białko |
5.8 g |
|
4.1 g |
8% |
Sól |
1.3 g |
|
0.94 g |
16% |
Opakowanie zawiera 7 porcji.