żyto (rozdrobnione ziarno żytnie, mąka żytnia)
zakwas (21%) (rozdrobnione ziarno żytnie, woda)
woda
ziarno słonecznika (5%)
sól
błonnik owsiany
drożdże
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Produkt może zawierać
sezam,
orzechy,
soję i
mleko.
| | Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g | % RWS* na porcję |
| wartość energetyczna |
857 kJ / 204 kcal |
608 kJ / 145 kcal |
7 % |
| tłuszcz |
4,4 g |
3,1 g |
4 % |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
0,4 g |
2 % |
| węglowodany |
28,9 g |
20,5 g |
8 % |
| w tym cukry |
4,7 g |
3,3 g |
4 % |
| błonnik |
11,6 g |
8,2 g |
- |
| białko |
6,5 g |
4,6 g |
9 % |
| sól |
1,2 g |
0,87 g |
14 % |
| * % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |
|
|
|
| Opakowanie zawiera 7 porcji. |
|
|
|
| Informacja dla diabetyków 1 kromka to ok. 1,7 WW |
|
|
|
| | na 100g | | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g |
| Wartość energetyczna (kJ) |
857 |
|
608 |
| Wartość energetyczna (kcal) |
204 |
|
145 |
| Tłuszcz (g) |
4.4 |
|
3.1 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
0.5 |
|
0.4 |
| Węglowodany (g) |
28.9 |
|
20.5 |
| w tym cukry (g) |
4.7 |
|
3.3 |
| Błonnik (g) |
11.6 |
|
8.2 |
| Białko (g) |
6.5 |
|
4.6 |
| Sól (g) |
1.2 |
|
0.87 |
| | Wartość odżywcza w 100 g | | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g | % RWS na porcję |
| Wartość energetyczna |
857 kJ |
|
608 kJ |
7% |
| Wartość energetyczna |
204 kcal |
|
145 kcal |
7% |
| Tłuszcz |
4.4 g |
|
3.1 g |
4% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0.5 g |
|
0.4 g |
2% |
| Węglowodany |
28.9 g |
|
20.5 g |
8% |
| w tym cukry |
4.7 g |
|
3.3 g |
4% |
| Błonnik |
11.6 g |
|
8.2 g |
|
| Białko |
6.5 g |
|
4.6 g |
9% |
| Sól |
1.2 g |
|
0.87 g |
14% |
Opakowanie zawiera 7 porcji.