żyto (rozdrobnione ziarno żytnie, mąka żytnia)
zakwas (23%) (rozdrobnione ziarno żytnie, woda)
woda
sól
błonnik owsiany
drożdże
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Produkt może zawierać
sezam,
orzechy,
soję i
mleko.
| Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g | % RWS* na porcję |
wartość energetyczna |
851 kJ / 202 kcal |
604 kJ / 143 kcal |
7 % |
tłuszcz |
1,3 g |
0,9 g |
1 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
0,1 g |
1 % |
węglowodany |
36,8 g |
26,1 g |
10 % |
w tym cukry |
4,4 g |
3,1 g |
3 % |
błonnik |
9,8 g |
7,0 g |
- |
białko |
5,8 g |
4,1 g |
8 % |
sól |
1,3 g |
0,89 g |
15 % |
* % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |
|
|
|
Opakowanie zawiera 7 porcji. |
|
|
|
Informacja dla diabetyków 1 kromka to ok. 2,2 WW |
|
|
|
| na 100g | | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
851 |
|
604 |
Wartość energetyczna (kcal) |
202 |
|
143 |
Tłuszcz (g) |
1.3 |
|
0.9 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
0.2 |
|
0.1 |
Węglowodany (g) |
36.8 |
|
26.1 |
w tym cukry (g) |
4.4 |
|
3.1 |
Błonnik (g) |
9.8 |
|
7 |
Białko (g) |
5.8 |
|
4.1 |
Sól (g) |
1.3 |
|
0.89 |
| Wartość odżywcza w 100 g | | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g | % RWS na porcję |
Wartość energetyczna |
851 kJ |
|
604 kJ |
7% |
Wartość energetyczna |
202 kcal |
|
143 kcal |
7% |
Tłuszcz |
1.3 g |
|
0.9 g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0.2 g |
|
0.1 g |
1% |
Węglowodany |
36.8 g |
|
26.1 g |
10% |
w tym cukry |
4.4 g |
|
3.1 g |
3% |
Błonnik |
9.8 g |
|
7 g |
|
Białko |
5.8 g |
|
4.1 g |
8% |
Sól |
1.3 g |
|
0.89 g |
15% |
Opakowanie zawiera 7 porcji.