mąka pszenna
cukier
mąka pszenna pełnoziarnista 17 %
miazga kakaowa
oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy, z nasion bawełny, rzepakowy)
syrop cukru inwertowanego
masło (z mleka)
tłuszcz kakaowy
mleko w proszku odtłuszczone
substancje spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu, difosforan disodowy)
jaja pasteryzowane
ekstrakt słodowy (z jęczmienia)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
otręby (z pszenicy)
sól
emulgatory (lecytyny ze słonecznika, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, polirycynooleinian poliglicerolu)
aromaty
barwnik (karmel)
Czekolada deserowa: masa kakaowa: minimum 50 %
Zawiera gluten. Może zawierać
orzechy laskowe,
soję oraz
sezam.
| Wartość odżywcza na 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) |
2019 / 483 |
Tłuszcz (g) |
23 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone g) |
13 |
Węglowodany g) |
58 |
w tym cukry g) |
25 |
Błonnik g) |
7,4 |
Białko g) |
7,6 |
Sól g) |
0,64 |
| na 100g | | |
Wartość energetyczna (kJ) |
2019 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) |
483 |
|
|
Tłuszcz (g) |
23 |
|
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
13 |
|
|
Węglowodany (g) |
58 |
|
|
w tym cukry (g) |
25 |
|
|
Błonnik (g) |
7.4 |
|
|
Białko (g) |
7.6 |
|
|
Sól (g) |
0.64 |
|
|
| Wartość odżywcza na 100 g | |
Wartość energetyczna |
2019 kJ |
|
Wartość energetyczna |
483 kcal |
|
Tłuszcz |
23 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
13 g |
|
Węglowodany |
58 g |
|
w tym cukry |
25 g |
|
Błonnik |
7.4 g |
|
Białko |
7.6 g |
|
Sól |
0.64 g |
|