cukier
oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy, z nasion bawełny, rzepakowy)
mÄ…ka pszenna (zawiera gluten)
jaja
syrop cukru inwertowanego
substancje utrzymujące wilgoć (sorbitole, glicerol)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
miazga kakaowa
odtłuszczone mleko w proszku
sól
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tÅ‚uszczowych, estry kwasów tÅ‚uszczowych i poliglicerolu, lecytyny ze sÅ‚onecznika, polirycynooleinian poliglicerolu)
tłuszcz kakaowy
substancje spulchniające (difosforany, wodorowęglan sodu)
skrobia modyfikowana
substancja konserwujÄ…ca (sorbinian potasu)
aromat (wanilina)
substancja zagęszczająca (guma ksantanowa)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
przeciwutleniacz (mieszanka tokoferoli)
czekolada; masa kakaowa minimum 52%
Może zawierać
orzechy laskowe oraz
sojÄ™.
| w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ/kcal) |
1793/429 |
TÅ‚uszcz (g) |
23 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
11 |
Węglowodany (g) |
49 |
w tym cukry (g) |
31 |
BÅ‚onnik (g) |
2,9 |
Białko (g) |
5,4 |
Sól (g) |
0,95 |
| na 100g | | |
Wartość energetyczna (kJ) |
1793 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) |
429 |
|
|
TÅ‚uszcz (g) |
23 |
|
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
11 |
|
|
Węglowodany (g) |
49 |
|
|
w tym cukry (g) |
31 |
|
|
BÅ‚onnik (g) |
2.9 |
|
|
Białko (g) |
5.4 |
|
|
Sól (g) |
0.95 |
|
|
| na 100 | |
Wartość energetyczna |
1793 kJ |
|
Wartość energetyczna |
429 kcal |
|
TÅ‚uszcz |
23 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
11 g |
|
Węglowodany |
49 g |
|
w tym cukry |
31 g |
|
BÅ‚onnik |
2.9 g |
|
Białko |
5.4 g |
|
Sól |
0.95 g |
|