Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Sałatka z duszonych grzybów Mun Tao Tao
(dla 2 osób)
Składniki:
50 g pokrojonych grzybów Mun Tao Tao
1 łyżka oleju
sól
1 pokrojona mała cebula
1 łyżeczka sosu sojowego Tao Tao
1 łyżeczka wina ryżowego (lub sherry)
½ łyżeczki cukru
½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sposób przyrządzania:
Cebulę wymieszać ze szczyptą soli i smażyć na oleju przez 2 min. Grzyby Mun Tao Tao moczyć w gorącej wodzie przez ok. 15 min, oczyścić i odciąć końcówki nóżek, następnie gotować przez 10 min, pokroić w cienkie paski. Grzyby, sos sojowy Tao Tao, wino ryżowe i cukier dodać do cebuli. Całość dusić na małym ogniu przez 5 min. Dodać wymieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną i dusić przez kolejne 2 minuty. Sałatka gotowa.
Życzymy smacznego!
Smażone warzywa z grzybami Mun Tao Tao
(dla 4 osób)
Składniki:
100 g krojonego bambusa Tao Tao
100 g kiełków sojowych
100 g kalafiora
100 g fasolki szparagowej
10 grzybów Mun Tao Tao
1 czerwona papryka
1 średnia marchewka
1 łyżka cukru
1 łyżka sosu sojowego Tao Tao
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka oleju sezamowego Tao Tao
4 łyżeczki oleju do smażenia
Sposób przyrządzania:
Grzyby Mun Tao Tao moczyć w gorącej wodzie przez ok. 15 min, oczyścić i odciąć końcówki nóżek, następnie gotować przez 10 min, pokroić w cienkie paski. Marchew i paprykę pokroić na paski o długości około 2,5 cm, kalafior podzielić na małe kawałki. Strączki fasoli przeciąć na pół. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i przez 1 min smażyć grzyby Mun Tao Tao, kiełki i bambus Tao Tao. Dodać sól, cukier i sos sojowy Tao Tao. Wymieszać i przełożyć do miseczki. Na rozgrzanym oleju smażyć marchew, paprykę, fasolkę i kalafior przez 3 min. Mąkę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, dodać do jarzyn i wymieszać. Przełożyć na patelnię grzyby Mun Tao Tao i bambus wraz z sosem sojowym. Smażyć przez 1 min, aż do zgęstnienia sosu.
Skropić olejem sezamowym Tao Tao.
Życzymy smacznego!