Zadbaj o swój organizm sięgając po smaczne i pełnowartościowe danie, gotowe bez użycia prądu, gazu czy kuchenki gazowej.
Dzięku technologii samopodgrzewającej się puszki, możesz zjeść szybki, gorący posiłek w każdych warunkach!
Niezastąpiony podczas górskich wędrówek, na rejsie, biwaku, a także podczas długich godzin spędzonych w pracy czy w terenie.
Do przygotowania posiłku nie potrzebujesz wody i ognia.
Produkt w 100% z polskiego mięsa oraz naturalnych i wyselekcjonowanych składników.
Skład:
woda, mięso wieprzowe 27%, pieczarki 11%, śmietanka (z mleka), kasza gryczana 5,7%, marchew 5,3%, podgrzybek 3,5%, mąka pszenna, cebula 1,4%, sól, olej rzepakowy, czosnek suszony, pieprz czarny. Możliwa obecność: selera, soi, gorczycy.
Wartości odżywcze produktu
|
na 100 g
|
RWS*
|
Wartość
energetyczna
|
466 kJ
|
6 %
|
112 kcal
|
Tłuszcz
|
6,0 g
|
9 %
|
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
2,7 g
|
14 %
|
Węglowodany
|
8,5 g
|
3 %
|
W tym cukry
|
0,5 g
|
1 %
|
Białko
|
5,4 g
|
11 %
|
Sól
|
1,5 g
|
25 %
|
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Wygląd produktu i konsystencja:
Sos po zamieszaniu gęsty, zawiesisty barwy czerwonej z widocznymi kawałkami warzyw, kaszy i mięsa w zmiennnych proporcjach. Dopuszcza się zaróżowienie mięsa na przekroju. Mięso miękkie o nieregularnym kształcie. Na powierzchni mogą występować skupiska tłuszczu.Konsystencja mięsa i warzyw miękka, nie rozpadająca się. Po podgrzaniu przez ok. 6-11 min do temp 60 ̊C sos powinien mieć konystencję półpłynną, barwa sosu pomarańczowa z odcieniem czerwono – brązowym, charakterystyczna dla użytych składników; obecne cząsteczki przypraw.
Wskazówki:
Produkt mięsno – warzywny, nie wskazany dla osób uczulonych na gluten oraz seler. Przechowywać w temp powyżej 0˚C, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.