Zadbaj o swój organizm sięgając po smaczne i pełnowartościowe danie, gotowe bez użycia prądu, gazu czy kuchenki gazowej.
Dzięku technologii samopodgrzewającej się puszki, możesz zjeść szybki, gorący posiłek w każdych warunkach!
Niezastąpiony podczas górskich wędrówek, na rejsie, biwaku, a także podczas długich godzin spędzonych w pracy czy w terenie.
Do przygotowania posiłku nie potrzebujesz wody i ognia.
Produkt w 100% z polskiego mięsa oraz naturalnych i wyselekcjonowanych składników.
Skład:
woda, mięso wołowe 29%, kasza gryczana 5,4%, koncentrat pomidorowy 4,7%, marchew 4,1%, skrobia ziemniaczana, pietruszka 1,7%, seler 1,7%, sól, cebula suszona 0,6%, cukier, glukoza, mąka pszenna, olej rzepakowy, pieprz. Możliwa obecność: soi, mleka (łącznie z laktozą), gorczycy.
Wartość energetyczna:
467 KJ / 111 kcal Zawartość mięsa: 29% Tłuszcz 4,2 g (6% RWS) w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g (9% RWS) Węglowodany 11 g (4% RWS) w tym cukry 1,6 g (2% RWS) Białko 5,9 g (12% RWS) Sól 1,7 g (28% RWS) Wartości odżywcze produktu na 100 g RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Wygląd produktu i konsystencja:
Sos po zamieszaniu gęsty, zawiesisty barwy czerwonej z widocznymi kawałkami warzyw, kaszy i mięsa w zmiennnych proporcjach. Dopuszcza się zaróżowienie mięsa na przekroju. Mięso miękkie o nieregularnym kształcie. Na powierzchni mogą występować skupiska tłuszczu.Konsystencja mięsa i warzyw miękka, nie rozpadająca się. Po podgrzaniu przez ok. 6-11 min do temp 60 ̊C sos powinien mieć konystencję półpłynną, barwa sosu pomarańczowa z odcieniem czerwono – brązowym, charakterystyczna dla użytych składników; obecne cząsteczki przypraw.
Wskazówki:
Produkt mięsno – warzywny, nie wskazany dla osób uczulonych na gluten oraz seler. Przechowywać w temp powyżej 0˚C, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.