Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia
Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 3 minuty. Odcedzić.
Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Doskonały do rosołu, innych zup i sałatek.
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Rosół z makaronem ryżowym wstążki TaoTao dla 4 osób
Składniki:
200 g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao, 750 g porcjowanego kurczaka, 2 l wody, włoszczyzna, cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, natka pietruszki
Dla wzbogacenia smaku proponujemy: kilka grzybów Mun Tao Tao, 3-4 suszone śliwki, kawałek świeżego imbiru, 1-2 gwiazdki anyżu.
Sposób przyrządzania:
Mięso, włoszczyznę pokrojoną w paski, cebulę przekrojoną na pół oraz ziele angielskie wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać kilka grzybów Mun moczonych wcześniej w wodzie przez około 15 minut, suszone śliwki, imbir i anyż. Całość zagotowujemy i zbieramy szumowiny z wierzchu wywaru. Następnie gotujemy rosół na minimalnym ogniu około 2 godzin. Mięso wyjmujemy z wywaru, po ostudzeniu kroimy na kawałki. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Zalewamy makaron i kawałki mięsa wywarem. Posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!