Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella Jajeczna. Gotuj około 4 minuty. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron przelej zimną wodą i odcedź.
Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rosół klasyczny
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Jajeczna Krajaneczka 200 g
włoszczyzna 1 szt.
podudzie z kurczaka 1 kg
nać pietruszki 5 łodyg
ziele angielskie 5 ziaren
liść laurowy 3 szt.
ziarna pieprzu 6 szt.
lubczyk 2 łodygi
woda 4 litry
sól o smaku
1. Na pierwszy ogień...
Do garnka włóż umyte mięso i zalej 4 litrami wody. Doprowadź do zagotowania.
2. W międzyczasie...
Umyj i obierz włoszczyznę, a następnie dodaj do wrzącego wywaru razem z liściem laurowym, zielem angielskim, ziarnami pieprzu, lubczykiem i nacią pietruszki.
Gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. Odcedź bulion i dopraw solą do smaku.
3. To już prawie meta!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron rozdziel na talerze i zalej rosołem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Zainspiruj się! - www.uwielbiam.pl