Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia
Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 5 minut. Odcedzić.
Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Sałatka z kurczakiem i mandarynkami dla 2 osób
Składniki:
100 g makaronu ryżowego z tapioką wstążki TaoTao, 30 dag piersi z kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego TaoTao, 1 główka sałaty lodowej, papryka czerwona, 2 mandarynki, garść prażonych orzeszków piniowych.
Dressing:
4 łyżki octu ryżowego TaoTao, 1 łyżka soku pomarańczowego, 2 łyżki oleju sezamowego TaoTao, 1 łyżeczka brązowego cukru.
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Polewamy sosem sojowym i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Następnie smażymy na złoty kolor i odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy dressing: w małej miseczce mieszamy ocet, sok pomarańczowy, olej sezamowy i brązowy cukier. Schładzamy w lodówce. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paseczki. Makaron ryżowy z tapioką wstążki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. W dużej misce mieszamy makaron, sałatę, kurczaka, paprykę i cząstki mandarynek. Polewamy dressingiem, mieszamy. Na koniec posypujemy uprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.
Smacznego!