Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia
Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 5 minut. Odcedzić.
Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Doskonały do rosołu, innych zup i sałatek.
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Polędwiczka z warzywami dla 2-3 osób
Składniki:
1 opakowanie makaronu z brązowego ryżu nitki TaoTao
2 polędwiczki wieprzowe
2 średnie cebule
2 średnie marchewki
1 świeża papryczka chili
50 ml sosu sojowego TaoTao
5 łyżek oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, bazylia, kolendra
Marynata:
Sos sojowy połącz z łyżką bazylii i kolendry oraz szczyptą soli i pieprzu. Obmyj polędwiczki pod bieżącą wodą, natrzyj przygotowaną marynatą, przełóż do miseczki i polej resztą sosu z ziołami. Całość odstaw do lodówki na min. 4 godziny.
Danie:
Obrane cebule poszatkuj „w piórka", a marchewki w talarki lub słupki. Papryczkę chili pokrój bardzo drobno. Zamarynowane polędwiczki pokrój w plastry i smaż z obu stron na rozgrzanym oleju lub oliwie przez ok. 10-15 min. Pod koniec smażenia oprósz mięso przyprawami. Dodaj warzywa i smaż razem przez ok. 2-3 minuty.
Następnie przygotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy makaron połóż na talerzu i dodaj mięso z warzywami.
Smacznego!