Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Zastosowanie: dodatek do obiadów, baza do zupy ogórkowej oraz jako samodzielna przekąska.
Przechowywać w zacienionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pasta z wędzonej makreli
Składniki:
- 1 średniej wielkości wędzona makrela,
- 2 jaja na twardo,
- 2 Ogórki kwaszone Smak,
- 4 Cebulki perłowe Smak,
- 10 Pieczarek marynowanych Smak,
- 4 pomidorki koktajlowe,
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
- 3 łyżki majonezu,
- Papryka słodka mielona, Papryka ostra mielona, Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Makrelę obrać i rozetrzeć. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać, dodać majonez, koncentrat i przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.