Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Zastosowanie: dodatek do obiadów, sałatek, sosów, koreczków, kanapek oraz jako samodzielna przekąska.
Przechowywać w zacienionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Sos tatarski z kaparami
Składniki:
- 4 obrane Ogórki konserwowe Smak,
- 4 łyżki Kaparów Smak,
- 2 ugotowane na twardo jajka,
- 3 łyżki Pieczarek marynowanych Smak,
- 150 ml majonezu,
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- sok z ½ cytryny,
- Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Ogórki, kapary, jajka i pieczarki drobno posiekać i dokładnie wymieszać z majonezem. Dodać szczypiorek, sok z cytryny i przyprawy. Podawać jako dodatek do wędlin, mięs na zimno i gotowanych jaj.