Data przydatności 13.04.2023 rok.
Olej rzepakowy:
- z pierwszego tłoczenia
- filtrowany na zimno
- źródło kwasów Omega 3
- posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3. Kwas alfa-linolenowy (ALA; należący do kwasów omega-3) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA (należącego do kwasów omega-3) dziennie, co odpowiada 2,5 porcji (25 ml).
- posiada wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi.
- charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Cechy:
- bez GMO,Polski Producent,bez ekstrakcji chemicznej
Składniki:
olej roślinny rzepakowy rafinowany (100%)
Wartości odżywcze:
w 100 ml (92 g) produktu w 10 ml (9,2 g) produktu
Wartość energetyczna 3404 kJ / 828 kcal 340 kJ / 83 kcal
Tłuszcz w tym: 92 g 9,2 g
kwasy tłuszczowe nasycone 6,0 g 0,6 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 60 g 6,0 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 26 g 2,6 g
Węglowodany 0 g 0 g
w tym cukry 0 g 0 g
Białko 0 g 0 g
Sól 0 g 0 g
Witaminy w 100 ml (92 g) produktu / % DRWS* w 10 ml (9,2 g) produktu / % DRWS*
Witamina E 25 mg / 208% 2,5 mg / 21%
Kwas alfa-linolenowy (omega-3) 8,0 g 0,8 g
*DRWS - dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.
Opakowanie zawiera 100 sugerowanych porcji produktu.