Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Doskonały do sajgonek, pierożków i przekąsek.
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wypróbuj oryginalne płatki papieru ryżowego do przyrządzania tradycyjnej wietnamskiej potrawy „Nem-Sajgonki".
Smażone sajgonki
Nadzienie na 8-10 sajgonek
1. 5 grzybów Mun Tao Tao moczyć w gorącej wodzie. Po 20 minutach odcedzić, odkroić nóżki i pokroić kapelusze w paski.
2. 50 g makaronu chińskiego Tao Tao wrzucić do wrzątku i zostawić pod przykryciem. Po 3 minutach odcedzić, pokroić na paski o długości około 5 cm.
3. Drobno pokroić średnią marchew, cebulę i 3 liście kapusty pekińskiej. Wymieszać i dodać 200 g mielonego mięsa, jajko, 10 kiełków fasoli mung Tao Tao, 2 łyżki sosu sojowego.
4. Wszystko wymieszać i przyprawić pieprzem.
Sposób przyrządzania
1. Pojedynczy placek zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę aż zmięknie.
2. Na placek nałożyć 1 łyżkę stołową nadzienia i zawinąć w sposób pokazany na obrazkach na opakowaniu.
3. Sajgonki smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru.
Sposób zawijania:
1. Połóż nadzienie na placek.
2. Przykryj nadzienie i zagnij rogi.
3. Zawin sajgonkę.