Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Grillowana karkówka
Składniki:
- 700 g karkówki.
Marynata:
- 2 łyżki Musztardy sarepskiej Prymat,
- 2 łyżki miodu,
- 1 łyżka Musztardy francuskiej Prymat,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 4 rozgniecione ząbki czosnku,
- 3 łyżki przyprawy Karkówka grill Prymat.
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1 centymetra. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty. Mięso zalać marynatą, przykryć naczynie i odstawić na całą noc do lodówki. Plastry karkówki grillować po ok. 12-15 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując pozostałą marynatą. Podawać z grillowanymi ziemniaczkami.
Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl
Warto wiedzieć
Przed marynowaniem mięso warto rozbić tłuczkiem i ponacinać żyłki. Dzięki temu nie będzie się zwijać podczas grillowania.