Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Grillowane warzywa
Składniki:
- 1 bakłażan,
- 1 cukinia,
- 1 cytryna,
- 5 kolorowych papryk,
- 1 cebula,
- Do smaku: Sól czosnkowa Prymat
Marynata:
- 100 ml oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 1 opakowanie Warzywa grill Prymat.
Przygotowanie:
Umyj bakłażana i cukinię, wysusz i pokrój w plasterki, skrop cytryną, posól. Usuń nasiona z papryki i pokrój w długie paski. Obierz i pokrój cebule w duże kółka. W misce wymieszaj oliwę z oliwek z łyżeczką soku z cytryny i przyprawą Warzywa grill Prymat. Wszystkie przygotowane warzywa wrzuć do gotowej marynaty i włóż do lodówki na około 2 godziny. Grilluj przez krótki czas, w trakcie grillowania smaruj warzywa pozostałą marynatą.