Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
Przygotuj klasyczną zupę grzybową w 5 minut
Krok 1
Zawartość torebki (42 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając.
Opakowanie wystarcza na 3 porcje.
Życzymy smacznego!
Typ | | | | |
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wypróbuj również grzybową:
orientalną z krewetkami
Składniki:
- 6 oczyszczonych krewetek królewskich
- 1 mała marchew
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
Na oliwie podsmaż pokrojone w kostkę szalotki, posiekany czosnek i pokrojoną w cienkie paseczki marchew. Dodaj krewetki i smaż ok. 5 min. Całość zalej przygotowaną wcześniej Zupą grzybową Kucharek.
z łososiem i koperkiem
Składniki:
- 150 g świeżego łososia bez ości
- 75 ml śmietany 36%
- ½ pęczka koperku
Do przygotowanej Zupy grzybowej Kucharek dodaj śmietanę. Łososia pokrój w kostkę, oprósz solą i smaż na oliwie przez ok. 3 minuty. Łososia ułóż na talerzach, zalej gorącą zupą i posyp posiekanym koperkiem.
z aromatycznymi grzankami
Składniki:
- 3 kromki wieloziarnistego pieczywa
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- po ½ łyżeczki Natki pietruszki i Koperku Prymat
Pieczywo pokrój w kostkę, posyp ziołami, skrop oliwą i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 10 min. Przygotowaną Zupę grzybową Kucharek przelej do miseczek i posyp ziołowymi grzankami.