żyto (rozdrobnione ziarno żytnie, mąka żytnia)
woda
zakwas (20%) (rozdrobnione ziarno żytnie, woda)
otręby pszenne (5%)
sól
błonnik owsiany
drożdże
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Produkt może zawierać
sezam,
orzechy,
soję i
mleko.
| Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 50 g | % RWS* na porcję |
wartość energetyczna |
864 kJ/ 205 kcal |
432 kJ/ 103 kcal |
5 % |
tłuszcz |
1,9 g |
1,0 g |
1 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3 g |
0,2 g |
1 % |
węglowodany |
35,9 g |
18,0 g |
7 % |
w tym cukry |
4,6 g |
2,3 g |
3 % |
błonnik |
10,6 g |
5,3 g |
- |
białko |
5,8 g |
2,9 g |
6 % |
sól |
1,3 g |
0,63 g |
10 % |
Informacja dla diabetyków 1 kromka to ok. 1,5 WW |
|
|
|
* % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |
|
|
|
Opakowanie zawiera 5 porcji. |
|
|
|
| na 100g | | Wartość odżywczaw porcji 1 kromka ok. 50 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
864 |
|
432 |
Wartość energetyczna (kcal) |
205 |
|
103 |
Tłuszcz (g) |
1.9 |
|
1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
0.3 |
|
0.2 |
Węglowodany (g) |
35.9 |
|
18 |
w tym cukry (g) |
4.6 |
|
2.3 |
Błonnik (g) |
10.6 |
|
5.3 |
Białko (g) |
5.8 |
|
2.9 |
Sól (g) |
1.3 |
|
0.63 |
| Wartość odżywcza w 100 g | | Wartość odżywczaw porcji 1 kromka ok. 50 g | % RWS na porcję |
Wartość energetyczna |
864 kJ |
|
432 kJ |
5% |
Wartość energetyczna |
205 kcal |
|
103 kcal |
5% |
Tłuszcz |
1.9 g |
|
1 g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0.3 g |
|
0.2 g |
1% |
Węglowodany |
35.9 g |
|
18 g |
7% |
w tym cukry |
4.6 g |
|
2.3 g |
3% |
Błonnik |
10.6 g |
|
5.3 g |
|
Białko |
5.8 g |
|
2.9 g |
6% |
Sól |
1.3 g |
|
0.63 g |
10% |
Opakowanie zawiera 5 porcji.