mąka PSZENNA 23,6%
syrop glukozowo-fruktozowy
JAJA 12,3%
olej rzepakowy
cukier
stabilizator (glicerol)
MLEKO w proszku 3,1%
czekolada 3% (miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny SOJOWE))
skrobia PSZENNA
odtłuszczone MLEKO w proszku 1,1%
serwatka w proszku (z MLEKA)
substancje spulchniające (węglany potasu, difosforany)
dekstroza
syrop glukozowy
emulgatory (E 472b, E 475, lecytyny SOJOWE)
sól
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
syrop z karmelizowanego cukru
naturalne aromaty
substancja zagęszczająca (guma guar)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
| 100 g | 30 g | %* / 30 g |
Wartość energetyczna |
1658 kJ / 395 kcal |
497 kJ / 119 kcal |
6% |
Tłuszcz |
16 g |
4,8 g |
7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,8 g |
0,8 g |
4% |
Węglowodany |
59 g |
18 g |
7% |
w tym cukry |
29 g |
8,7 g |
10% |
Błonnik |
1,0 g |
0,3 g |
- |
Białko |
5,3 g |
1,6 g |
3% |
Sól |
0,63 g |
0,19 g |
3% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
1 ciastko = 30 g. |
|
|
|
1 ciastko w opakowaniu. |
|
|
|
| na 100g | | 30 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
1658 |
|
497 |
Wartość energetyczna (kcal) |
395 |
|
119 |
Tłuszcz (g) |
16 |
|
4.8 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
2.8 |
|
0.8 |
Węglowodany (g) |
59 |
|
18 |
w tym cukry (g) |
29 |
|
8.7 |
Błonnik (g) |
1 |
|
0.3 |
Białko (g) |
5.3 |
|
1.6 |
Sól (g) |
0.63 |
|
0.19 |