mąka PSZENNA 23,6%
syrop glukozowo-fruktozowy
JAJA 12,3%
olej rzepakowy
cukier
stabilizator (glicerol)
MLEKO w proszku 3,1%
czekolada 3% (miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny SOJOWE))
skrobia PSZENNA
odtłuszczone MLEKO w proszku 1,1%
serwatka w proszku (z MLEKA)
substancje spulchniające (węglany potasu, difosforany)
dekstroza
syrop glukozowy
emulgatory (E 472b, E 475, lecytyny SOJOWE)
sól
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
syrop z karmelizowanego cukru
naturalne aromaty
substancja zagęszczająca (guma guar)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
| | 100 g | 30 g | %* / 30 g |
| Wartość energetyczna |
1658 kJ / 395 kcal |
497 kJ / 119 kcal |
6% |
| Tłuszcz |
16 g |
4,8 g |
7% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,8 g |
0,8 g |
4% |
| Węglowodany |
59 g |
18 g |
7% |
| w tym cukry |
29 g |
8,7 g |
10% |
| Błonnik |
1,0 g |
0,3 g |
- |
| Białko |
5,3 g |
1,6 g |
3% |
| Sól |
0,63 g |
0,19 g |
3% |
| * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
| 1 ciastko = 30 g. |
|
|
|
| 1 ciastko w opakowaniu. |
|
|
|
| | na 100g | | 30 g |
| Wartość energetyczna (kJ) |
1658 |
|
497 |
| Wartość energetyczna (kcal) |
395 |
|
119 |
| Tłuszcz (g) |
16 |
|
4.8 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
2.8 |
|
0.8 |
| Węglowodany (g) |
59 |
|
18 |
| w tym cukry (g) |
29 |
|
8.7 |
| Błonnik (g) |
1 |
|
0.3 |
| Białko (g) |
5.3 |
|
1.6 |
| Sól (g) |
0.63 |
|
0.19 |