mąka PSZENNA 23,6%
syrop glukozowo-fruktozowy
JAJA 12,3%
cukier
olej rzepakowy
czekolada 6% [miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny SOJOWE)]
stabilizator (glicerol)
skrobia PSZENNA
słodka serwatka w proszku (z MLEKA)
odtłuszczone MLEKO w proszku 1,1%**
pełne MLEKO w proszku 0,8%**
substancje spulchniające (difosforany, węglany potasu)
syrop glukozowy
emulgatory (E 472b, E 475, lecytyny SOJOWE)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 0,3%
sól
naturalny aromat waniliowy
**ekwiwalent mleka 17%
| 100 g | 30 g | %* / 30 g |
Wartość energetyczna |
1650 kJ / 393 kcal |
495 kJ / 118 kcal |
6% |
Tłuszcz |
16 g |
4,7 g |
7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,0 g |
0,9 g |
5% |
Węglowodany |
60 g |
18 g |
7% |
w tym cukry |
29 g |
8,7 g |
10% |
Błonnik |
1,3 g |
0,4 g |
- |
Białko |
5,0 g |
1,5 g |
3% |
Sól |
0,58 g |
0,17 g |
3% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
1 ciastko = 30 g; |
|
|
|
1 ciastko w opakowaniu. |
|
|
|
| na 100g | | 30 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
1650 |
|
495 |
Wartość energetyczna (kcal) |
393 |
|
118 |
Tłuszcz (g) |
16 |
|
4.7 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
3 |
|
0.9 |
Węglowodany (g) |
60 |
|
18 |
w tym cukry (g) |
29 |
|
8.7 |
Błonnik (g) |
1.3 |
|
0.4 |
Białko (g) |
5 |
|
1.5 |
Sól (g) |
0.58 |
|
0.17 |