kluski (74%): mąka pszenna, tłuszcz palmowy, tapioka, skrobia modyfikowana, sól, cukier, stabilizatory: trifosforany, guma guar; substancje spulchniające: węglany potasu, węglany sodu; kurkuma
dodatki smakowe (26%): cukier, sól, suszone warzywa w zmiennych proporcjach (11,96%): kukurydza (5,5%), marchew, kolendra, szczypior (0,9%); wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, guanylan disodowy, inozynian disodowy; rafinowany olej palmowy, proszek kokosowy, zabielacz (syrop glukozowy w proszku, tłuszcz palmowy, kazeinian sodu (mleko), emulgator: E 471, substancja przeciwzbrylająca: E 554, aromat); teksturowany gluten pszenny (3,6%), aromaty (skorupiaki, soja), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; proszek chili; tłuszcz palmowy, pieprz, szczypior suszony (0,6%), czosnek w proszku, substancja przeciwzbrylająca: E 551; krewetka (skorupiaki) w proszku, maltodekstryna, barwniki: ekstrakt z papryki, karoteny; przeciwutleniacz: E 306
| na 100 g gotowego produktu: |
Wartość energetyczna: |
294 kJ/70 kcal |
Tłuszcz: |
3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
1,1 g |
Węglowodany: |
9,0 g |
w tym cukry: |
1,1 g |
Białko: |
1,2 g |
Sól: |
0,92 g |
| na 100g | na 100 g gotowego produktu: | |
Wartość energetyczna (kJ) |
|
294 |
|
Wartość energetyczna (kcal) |
|
70 |
|
Tłuszcz (g) |
|
3.2 |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
|
1.1 |
|
Węglowodany (g) |
|
9 |
|
w tym cukry (g) |
|
1.1 |
|
Białko (g) |
|
1.2 |
|
Sól (g) |
|
0.92 |
|