żyto (rozdrobnione ziarno żytnie, mąka żytnia)
woda
zakwas (22 %) (rozdrobnione ziarno żytnie, woda)
siemię lniane (4 %)
sól
błonnik owsiany
drożdże
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Produkt może zawierać
sezam,
orzechy,
soję i
mleko.
| Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g | % RWS* na porcję |
wartość energetyczna |
857 kJ / 204 kcal |
608 kJ / 145 kcal |
7 % |
tłuszcz |
3,1 g |
2,2 g |
3 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,3 g |
1 % |
węglowodany |
31,7 g |
22,5 g |
9 % |
w tym cukry |
2,5 g |
1,8 g |
2 % |
błonnik |
11,4 g |
8,1 g |
- |
białko |
6,6 g |
4,7 g |
9 % |
sól |
1,2 g |
0,83 g |
14 % |
* % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |
|
|
|
Opakowanie zawiera 7 porcji. |
|
|
|
Informacja dla diabetyków 1 kromka to ok. 1,9 WW |
|
|
|
| na 100g | | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
857 |
|
608 |
Wartość energetyczna (kcal) |
204 |
|
145 |
Tłuszcz (g) |
3.1 |
|
2.2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
0.4 |
|
0.3 |
Węglowodany (g) |
31.7 |
|
22.5 |
w tym cukry (g) |
2.5 |
|
1.8 |
Błonnik (g) |
11.4 |
|
8.1 |
Białko (g) |
6.6 |
|
4.7 |
Sól (g) |
1.2 |
|
0.83 |
| Wartość odżywcza w 100 g | | Wartość odżywcza w porcji 1 kromka ok. 71 g | % RWS na porcję |
Wartość energetyczna |
857 kJ |
|
608 kJ |
7% |
Wartość energetyczna |
204 kcal |
|
145 kcal |
7% |
Tłuszcz |
3.1 g |
|
2.2 g |
3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0.4 g |
|
0.3 g |
1% |
Węglowodany |
31.7 g |
|
22.5 g |
9% |
w tym cukry |
2.5 g |
|
1.8 g |
2% |
Błonnik |
11.4 g |
|
8.1 g |
|
Białko |
6.6 g |
|
4.7 g |
9% |
Sól |
1.2 g |
|
0.83 g |
14% |
Opakowanie zawiera 7 porcji.