mąka PSZENNA 23,5%
syrop glukozowo-fruktozowy
cukier
JAJA 12,5%
olej rzepakowy
stabilizator (glicerol)
odtłuszczone MLEKO w proszku 3,8%**
pełne MLEKO w proszku 2,5%**
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 1,8%
skrobia PSZENNA
dekstroza
substancje spulchniające (difosforany, węglany potasu)
syrop glukozowy
emulgatory (E 472b, E 475, lecytyny SOJOWE)
sól
naturalny aromat waniliowy
substancja zagęszczająca (guma guar)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
**ekwiwalent mleka 60%
| 100 g | 30 g | %* / 30 g |
Wartość energetyczna |
1626 kJ / 387 kcal |
488 kJ / 116 kcal |
6% |
Tłuszcz |
15 g |
4,6 g |
7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3 g |
0,7 g |
4% |
Węglowodany |
58 g |
17 g |
7% |
w tym cukry |
30 g |
8,9 g |
10% |
Błonnik |
1,2 g |
0,4 g |
- |
Białko |
6,1 g |
1,8 g |
4% |
Sól |
0,62 g |
0,19 g |
3% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
1 ciastko = 30 g; |
|
|
|
1 ciastko w opakowaniu. |
|
|
|
| na 100g | | 30 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
1626 |
|
488 |
Wartość energetyczna (kcal) |
387 |
|
116 |
Tłuszcz (g) |
15 |
|
4.6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
2.3 |
|
0.7 |
Węglowodany (g) |
58 |
|
17 |
w tym cukry (g) |
30 |
|
8.9 |
Błonnik (g) |
1.2 |
|
0.4 |
Białko (g) |
6.1 |
|
1.8 |
Sól (g) |
0.62 |
|
0.19 |